Weland Aluminium – specialister på balkonger sedan 1986

Vårt vinnande koncept är samma sedan starten – att leverera kvalitetsprodukter i aluminium med lång hållbarhet. Weland Aluminium AB levererar funktionella lösningar för både nyproduktion och renovering av fastigheter, med hög kunskap, lång erfarenhet och stor flexibilitet. Vi är en komplett leverantör av balkonglösningar, aluminiumräcken, aluminiumramper, dörrar med mera. Våra produkter är godkända enligt Byggvarubedömningen, Sunda Hus och Svanen.

Med kunden och estetiken i fokus levererar vi svensktillverkade produkter av hög kvalitet. Vi gör vårt yttersta för att ta fram flexibla och kreativa lösningar som skapar vackra och funktionella bostäder. Kontakta Weland Aluminium idag – vi hjälper dig gärna med ditt projekt!

En del av Welandkoncernen

Weland Aluminium arbetar med fyra varumärken: Weland Aluminium, Weland Utemiljö, Weland Golf och Weland Trafikmiljö. Samtliga ingår i Welandkoncernen, med egen produktion och tillverkning i Småland.

Småländsk kvalitet

All produktion sker i egen regi i Småland, med egna konstruktörer och statiker. Det ger dig underhållsfria produkter direkt från tillverkningen, utan mellanhänder. Den höga kvaliteten säkerställs genom att vi själva övervakar hela tillverkningsprocessen. Samtidigt finns vi nära till hands för att ge dig svar på dina frågor. Vi ser fram emot att höra från dig!

Underhållsfria produkter i aluminium

Aluminium är ekonomiskt, slitstarkt och miljösmart som material. Materialet är helt återvinningsbart, har mycket lång hållbarhet och är lätt, vilket gör det till ett utmärkt material för just balkong-och byggbranschen. Därför är Weland Aluminium stolta över att erbjuda ett brett sortiment av aluminiumprodukter – alla med materialets fina fördelar. Upplev skillnaden du också!

Produkter som smälter in – eller sticker ut!

Våra balkonger kan skräddarsys för din fastighet genom unika kombinationer av material och färger. Med rätt färg får du balkongerna att smälta in på ett naturligt sätt i byggnadens design. Färgsättningen kan även användas för att skapa en unik stil och få balkongerna att sticka ut på ett smakfullt sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram en lösning som passar dina önskemål.

Medlemmar i Balkongföreningen

Sedan starten har Weland Aluminium arbetat intensivt med att prioritera säkerheten hos våra produkter. Därför är vi aktiva medlemmar i Balkongföreningen i Norden där vi arbetar för säkerhet och kvalitet i alla led – från projekteringen och konstruktionen till monteringen på plats. Läs mer om Balkongföreningen i Norden här.